Litteratur för utveckling

Litteratur som inspirerar vårt gestaltiska förhållningssätt
Redaktör: Mela Wickbom

Litteratur med utvecklingsperspektiv

Böcker…
Jag har läst sen den dagen jag äntligen knäckte läskoden. Jag älskar ord. Jag älskar språk. Jag läser för att upptäcka, känna, tänka, förstå och lära känna.

Jag heter Mela (Mikaela) Wickbom. Jag har jobbat med människor på olika vis hela mitt yrkesverksamma liv. Jag utbildade mig till lärare som ung och upplevde många fina år inom skolan. Av olika anledningar behövde jag med sorgsenhet kliva ur skolvärlden. Jag bodde med familjen i Indien under arton månader och började sen jobba inom socialtjänsten, när vi återvände hem.

Just nu jobbar jag som familjebehandlare och trivs enormt bra. När jag kom i kontakt med gestalt 2012 väcktes en längtan att lära mig mer och få ge tillbaka till människor det unika jag själv upplevt i mötet med gestaltterapeuter. 2020 tog jag examen som gestaltterapeut och jag bär med mig utbildningen i livet som människa och som professionell. Gestaltterapi blev för mig personligen skillnaden mellan liv och död.

Jag hoppas att du som läsare känner inspiration av mina texter. Inspiration att själv läsa, skriva, känna, reflektera och kanske kommentera. Varmt välkommen med tankar, reflektioner, synpunkter.

Mela Wickbom