Fjälltopp. Foto: Nina Lindgren på Unsplash.


 


Vilka vi är

Vi är Nätverket Gestalt i Sverige AB, med säte i Stockholm på adress Blekingegatan 63 C, 116 62 Stockholm. Vår webbplatsadress är: https://gestaltisverige.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen är det bäst undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

De personuppgifter som besökare lämnar i kontaktformulär på webbsidan sparas endast för att besvara frågor och förfrågningar från besökaren. Därefter raderas uppgifterna om kontakten inte leder till något avtal om samverkan, då vi kan behöva spara dem för kunna upprätthålla en ömsesidig kommunikation.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Vi säljer eller vidarebefordrar inte några databasuppgifter till någon tredje part. Däremot använder vi Google Analytics för att skapa statistik på användandet av sajten, med anonyma uppgifter om webbläsare, operativsystem, i vilket land och med vilket språk besökarens dator används. 

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig som medlemmar på webbplatsen för Nätverket Gestalt i Sverige sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Vi använder din kontaktinformation med två syften: 1) som ett marknadsföringsredskap för dig som medlem/användare, för att besökare på webbplatsen ska kunna finna dig som gestaltutövare i den sökfunktion vi tillhandahåller; 2) för att kunna nå dig som medlem med medlemsutskick, nyheter och annan relevant information, liksom för årlig inbjudan att förnya ditt medlemsskap.
Den information vi har om dig är namn, adress, postadress, e-mailadress, eventuell webadress, den presentation du själv har skrivit, dina yrkestitlar och verksamhetsinriktning. Utöver detta också ditt kön, för att de besökare som söker en terapeut och känner sig trygga med någon av samma eller motsatt kön ska kunna välja detta i sin sökning. Möjligheten finns också att vid medlemsregistreringen avstå från att ange kön, utan i stället ange ”ej tillämpligt”.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Din information kommer endast att finnas i databasen på vår webserver och sparas utanför servern endast som backup på en hårddisk, för att kunna återställa databasen vid t.ex. ett haveri. Vi säljer eller vidarebefordrar inte några databasuppgifter till någon tredje part.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Skulle det uppdagas att någon har lyckats hacka sig in i vårt system och kommit över information från vår databas kommer vi omedelbart att anmäla händelsen till Datainspektionen och stänga systemet för åtkomst till databasen. När vi sedan är säkra på att läckan i systemet är tilltäppt återupprättar vi all data igen. Det CMS som vi använder, Drupal, är dock känt för sin säkerhet så vi hoppas att någon läcka inte ska behöva ske.

Integritetspolicyn uppdaterad 2018-05-24